كارنامه سياه جامعه جهاني در فلسطين

از واپسين روزهاي برگزاري انتخابات آزاد در اراضي اشغالي فلسطين كه پيروزي چشمگير جنبش اسلامي حماس و ناكامي خردكننده جنبش فتح حاصل آن بود فشارهاي سياسي و اقتصادي آمريكا و اروپا دركنار تجاوزات و جنايات همه روزه رژيم صهيونيستي بر ملت فلسطين سير صعودي گرفت و اين تضيقات همچنان به شكل سازمان يافته اي راه تنفس فلسطيني ها را مي فشارد.
متوقف ساختن كمك هاي اقتصادي و پولي آمريكا و اروپا به دولت حماس همراه با تشديد تحريم ها كه متاسفانه از سوي كشورهاي عربي نيز مورد حمايت قرار داشت ميليون ها فلسطيني ساكن در نوار غزه و كرانه باختري را بيش از پيش در تنگنا قرار داد و دولت حماس را وادار كرد براي رهايي از چنين وضعيتي عليرغم دراختيار داشتن اكثريت پارلمان به تشكيل دولت وحدت ملي با مشاركت جنبش فتح تن دهد.
ميدان دادن به جنبش فتح و سپردن وزارتخانه هاي مهم دولت وحدت ملي به آن نيز نتوانست خشم افراطيون فتح از شكست در انتخابات را خاموش سازد و اين امر دليلي شد كه از آن پس جنبش فتح بيش از گذشته خود را با توطئه هاي اسرائيل و آمريكا كه هدف آن براندازي دولت منتخب حماس بود همراه نمايد. تلاش هاي مفرط افراطيون جنبش فتح براي تضعيف حماس ـ گسترش ناامني و نارضايتي اجتماعي در ميان فلسطيني ها ـ در اختيار گرفتن كنترل سازمان اطلاعات و امنيت دولت اسماعيل هنيه و بسياري ديگر اقدامات برنامه ريزي شده كه همگي با هدف ساقط كردن دولت حماس صورت گرفت نيز نتوانست فلسطيني ها را از انتخاب حماس براي تشكيل دولت مقتدر در برابر اسرائيل پشيمان سازد.
كودتا عليه دولت اسماعيل هنيه و براه انداختن درگيري ها خياباني و ناامن جلوه دادن جامعه فلسطيني بعنوان آخرين چاره توسط جنبش فتح و محمود عباس به اجرا گذاشته شد اما هشياري حماس و برخورداري از پشتوانه مردمي برشمار ناكامي هاي جنبش فتح و تشكيلات خودگردان فلسطين افزود و اين بار نيز تير آمريكا و اسرائيل براي براندازي دولت حماس به سنگ خورد.
بالاخره برخوردهاي مسلحانه جنبش هاي فتح و حماس در نوار غزه (در خرداد سال 86 ) پس از شش روز درگيري با پيروزي جنبش حماس به پايان رسيد و همه پايگاههاي نظامي و امنيتي تحت فرماندهي محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين ورهبر جنبش فتح به تصرف هواداران حماس درآمد. اين حوادث تلخ و خونين كه دهها كشته و مجروح داشت بحران فلسطين را وارد مرحله تازه اي كرد. ابومازن (محمود عباس ) در واكنش به اين تحول كابينه اسماعيل هنيه را منحل كرده و كابينه فوق العاده به رياست فياض سلام را در رام الله تشكيل داد كه حماس اين اقدام را غيرقانوني اعلام كرد.
طبق قانون تشكيل هر كابينه اي در فلسطين بدون گرفتن راي اعتماد از پارلمان امكان پذير نيست و با توجه به اكثريت حماس در پارلمان (74 نماينده از 120 ) انجام چنين كاري بدون هماهنگي با حماس قابل تصور نيست و حتي اقدام كمكي رژيم صهيونيستي در ربودن 18 نفر از نمايندگان حماس از جمله رئيس آن نيز تاكنون اين اكثريت را از بين نبرده است.
از طرفي ديگر سلطه يافتن حماس بر نوار غزه و تبديل شدن آن به منطقه حماس از نگاه مصر كه مرز مشترك با نوار غزه دارد قابل تحمل نيست چرا كه دولت مصر خود با جريان اسلامگرا بويژه تشكل اخوان المسلمين مشكل دارد و در انتخابات اخير پارلماني اين كشور بيش از 800 نفر از مسئولان اخوان را بازداشت كرد به همين علت سلطه يافتن حماس بر غزه كه يكي از شاخه هاي تفكر اخوان در فلسطين به شمار مي آيد آن هم در نقطه اي كه هم مرز با مصر است موجبات نگراني قاهره را فراهم مي كند ومصري ها را به دخالت سياسي براي تغيير وضع موجود و تضعيف حماس وسوسه كند. اما نياز حماس به همكاري مصر براي فعال كردن گذرگاه رفح براي برون رفت از بحران محاصره همه جانبه رژيم صهيونيستي و غرب ايجاب مي كند كه دولتمردان حماس در برابر رفتار مصر سياست آرام و معتدل تري را پيشه كنند تا از گزند واكنش هاي احتمالي قاهره كمتر آسيب ببيند.
همان طور كه پيش بيني مي شد با ادامه مقاومت فلسطين فشارهاي اسرائيل به نوار غزه تشديد گرديد و روزهاي پاياني ديماه 1386 تنها نيروگاه برق اين شهر در محاصره نيز به دليل نبود سوخت از كار ايستاد و شهر 1 5 ميليون نفري غزه در تاريكي و سرماي زمستان فرو رفت. همزمان با آن نظاميان اسرائيلي از ورود موادغذايي سوخت و ديگر مايحتاج ضروري به شهر غزه جلوگيري كردند. بهانه آنها براي اين كار حملات موشكي است كه به ادعاي آنها از خاك غزه به سوي شهرهاي اسرائيل شليك مي شود.
اكثر رسانه هاي دنيا بعد از هفته ها متوجه بحران و فاجعه انساني در غزه شده و به اين موضوع پرداختند اما نظاميان اسرائيل فلسطينيان را به بزرگ نمايي پيامدهاي محاصره شهر غزه متهم كردند. روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع خبري حماس در شهر غزه نوشت: بيمارستان هاي اين شهر محاصره شده اكنون با ژنراتور كار مي كنند مريض هايي كه اكنون در بخش هاي مراقبت ويژه بيمارستان هاي اين شهر بستري هستند در آستانه مرگ قرار دارند. بيمارستان ها به دليل نبود سوخت حتي از گرم كردن اتاق هاي بيماران هم عاجز هستند. اين به معناي شكنجه و مرگ تدريجي و دسته جمعي مردم شهر غزه است.
واشنگتن پست در گزارش خود درباره غزه نوشت: برق شهر قطع شد. مقامات اتحاديه اروپا تاييد كرده اند كه تنها نيروگاه برق شهر ديگر توان ادامه كار را ندارد و توربين دوم آن هم از كار افتاده است. صف هاي طولاني در مقابل نانوايي هاي شهر ايجاد شده و مردم هراس از كمبود موادغذايي بر سر آخرين اندوخته هاي خوراكي با يكديگر رقابت مي كنند.
روزنامه دارالخليج در تحليلي درباره جنايت هاي رژيم صهيونيستي نوشت: محكوميت ها و اظهار خشم ها نسبت به اقدامات اشغالگران به خاطر نابودي خانه ها سرزمين هاي فلسطيني نقض حقوق ملت فلسطين و كشتار دسته جمعي فلسطيني ها براي دست برداشتن اسرائيل از اين جنايت ها كافي نيست.
اين روزنامه چاپ امارات در تحليلي با عنوان « واي چه ننگي ! » نوشت: جالب است جهان نيز دوشادوش قاتل اشغالگر حركت مي كند در حالي كه مقتول محكوم مي شود فلسطيني ها خود مسئول تحريم فقر و بدبختي شناخته مي شوند و در اين راستا نيز تروريسم هر روز ادامه دارد. جهان امروز ريخته شدن خون برادران فلسطيني مان را مسئله پيش افتاده اي مي داند.
در ادامه اين تحليل آمده است: آنچه نيروهاي اشغالگر از قتل و كشتار دسته جمعي و تحريم صورت مي دهند همان تروريسم دولتي است. اين امر همان واقعيتي است كه آمريكا نمي تواند آن را بپوشاند. اين در شرايطي است كه در اردوگاه محمودعباس مذاكرات بيهوده نيز در راستاي خفقان بيچارگي فلسطيني ها يهودي سازي فلسطين و دفن مسئله فلسطين ادامه دارد.
آيا اعراب امروز درك نكرده اند كه اجرا نكردن قوانين بين المللي كه كشتار دسته جمعي را تحريم مي كند و نقض حقوق ملت فلسطين فقط منافع اسرائيل و شناخته شدن آن به عنوان يك موجوديت معصوم امن و به دور از هرگونه انتقاد و محاكمه تامين كرده است اين مسئله همان چراغ سبز به رژيم صهيونيستي براي تعدي بيشتر به حقوق فلسطيني ها اعراب و كشورهاي اسلامي در آينده است.

حوادث گذرگاه رفح

پس از اينكه افراد مسلح ناشناس در نوار غزه با انفجار شكاف هايي را در ديوار مرزي با مصر ايجاد كردند هزاران فلسطيني از نوار غزه خارج شدند و به مصر گريختند. مقامات امنيتي حماس و شاهدان عيني تصريح كردند نيروهاي مصري همزمان با حضور فلسطيني ها در اين كشور كه براي خريد غذا سوخت و تامين ديگر مايحتاج زندگي صورت گرفت آنها هيچ اقدامي انجام نداده اند.
اين انفجارها در ديوار مرزي غزه با مصر پس از آن رخ داد كه صدها تظاهركننده فلسطيني كه اغلب آنها زنان معترض به ادامه محاصره غزه بودند به سوي اين گذرگاه حركت كردند و با شكستن دروازه اين گذرگاه به داخل آن هجوم بردند كه در پي اين اقدام نيروهاي امنيتي مصر به سوي اين زنان آتش گشودند كه شماري از آنان زخمي و شماري ديگر نيز بازداشت شدند. باز شدن معبرهايي در ديوار بتوني منطقه مرزي مصر با غزه سبب شد صدها هزار فلسطيني تحت محاصره براي تهيه مايحتاج خود به شهرهاي مرزي مصر هجوم ببرند. اين وضعيت براي يك هفته ادامه داشت اما پس از آن نيروهاي امنيتي مصر اقدام به اخراج فلسطيني ها كردند و با استفاده از زور اسلحه به اين حوادث خاتمه دادند.
انعكاس حوادث گذرگاه رفح در رسانه هاي جهان افكار عمومي وبسياري از سازمان هاي بين المللي و منطقه اي از جمله سازمان ملل اتحاديه اروپا ـ اتحاديه عرب ـ سازمان كنفرانس اسلامي و جنبش غيرمتعهدها را به واكنش عليه اسرائيل وادار كرد. اين فشارها شوراي امنيت سازمان ملل را به تشكيل جلسه اضطراري مجبور ساخت اما مطابق معمول نتايج آن با وتوي آمريكا روبرو شد. تنها نتيجه اي كه از آن حاصل شد اين بود كه وزارت دفاع اسرائيل دستور داد 60 هزار گالون گازوئيل به طور روزانه به غزه انتقال يابد وليكن گذرگاه ها در غزه به روي انتقال ديگر كالاها هم چنان بسته بماند. اين در شرايطي است كه مصري ها نيز در اثر فشار فزاينده آمريكا و رژيم صهيونيستي با مسدود كردن گذرگاه رفح با طرح تشديد محاصره نوار غزه كه با هدف سرنگوني حماس انجام مي شود همراهي مي كند.

معرفي سايت مرتبط با اين مقاله


تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله